03:18
15 maanden geleden
1282 weergaven

**Softijs smikkelen en snuffelen in de stallen bij WIEKS scharrelmelk
**

Zin in verse melk, de lekkerste kaas en ijskoud ijs? En wil je graag alle koeien die de melk geven bewonderen? Bezoek dan de boerderijwinkel en de open stal van melkveehouderij WIEKS scharrelmelk in het Noord-Brabantse Diessen!

De gezellige boerderijwinkel van Rik en Joke Lagendijk vind je aan de Westelbeersedijk, waar je heerlijke zuivelproducten kunt proeven. Daarnaast hebben Rik en Joke een moderne ecologische stal aan de Toekomstweg. De winkel en de stal liggen 1.500 meter van elkaar verwijderd en zijn lopend of fietsend eenvoudig te bereiken. Je kunt dus eerst de lieve koeien en kalfjes bekijken en vervolgens lekkernijen inslaan

De lekkerste tap van Noord-Brabant: de softijstap!

Een bezoek aan de stal en de boerderijwinkel is niet compleet zonder een zelfgetapt softijsje. Je vindt naast boerderijwinkel WIEKS namelijk een heus softijsapparaat. Het spreekt voor zich dat het ijs is gemaakt van WIEKS scharrelmelk. Ook wanneer de boerderijwinkel dicht is kun je een koel ijsje tappen, dus plan tijdens je wandel- of fietstocht zeker een pauze bij de boerderij in. De softijsjes zijn ook geschikt voor iedereen die glutenvrij eet, want er zijn glutenvrije hoorntjes beschikbaar.

Lees hier meer over Wieks Scharrelmelk lees verder

Gerelateerd