01:05
18 maanden geleden
69 weergaven

Tour du ALS organiseert jaarlijks een evenement waarbij deelnemers door een berg te beklimmen, geld inzamelen, om zodoende een bijdrage te leveren aan onderzoek naar ALS. Met dit geld dragen we bij aan het ontwikkelen van medicijnen en/of een behandelmethode om deze vreselijke terminale ziekte te kunnen bestrijden. Dit evenement vindt plaats in het voorjaar. De eerste editie met 70 deelnemers (fietsers) vond plaats op 1 juni 2012 en bracht 109.000 op. De tweede editie met zo'n 600 deelnemers (fietsers en een pilot met 11 (hard) lopers) was op 7 juni 2013 en de voorlopige stand is 1.200.000 euro. Een enorme groei.
De eindstand wordt bekend gemaakt tijdens de "Afterparty" in september. Editie 3 vindt plaats op 30 mei 2014. Daarbij zijn zowel fietsers als (hard) lopers welkom!

Stichting TOUR du ALS heeft een warme samenwerking met Stichting ALS Nederland, waardoor ook contacten onderhouden worden met ALS patienten. Een anatal van hen heeft inmiddels deelgenomen tijdens beide edities. Het "samen" en "wij" gevoel op de dag van het evenement is daardoor bijzonder speciaal. Wij zoeken dus 1500 deelnemers, die 1500 euro p.p. bijeenbrengen voor gemiddeld 1500 ALS patiënten in Nederland. Gedurende het jaar onderneemt Stichting ALS diverse PR activiteiten en zijn we te volgende via onze media kanalen. "Samen trappen we ALS de wereld uit!" Minder weergeven

afbeelding

Gerelateerd