06:36
7 maanden geleden
50 weergaven

Tijdens hun Elfstedentocht reis raken ANWB Vakantiereporters Margriet en Arno de weg kwijt. Maar gelukkig worden ze goed geholpen en zijn ze binnen no-time weer op het goede pad.

In deze aflevering volgen we ANWB Vakantiereporters Margriet en Arno tijdens de Elfstedentocht etappe van Sneek naar Harich.


Op vakantie in Nederland is helemaal niet saai! In deze 5-delige Friese Vlog laten ANWB Vakantiereporters Margriet en Arno jullie de mooie route zien die zij op de fiets afleggen door de prachtige provincie langs de Elfsteden die normaalgesproken met de schaats worden aangedaan.

Vakantie in Nederland hoeft helemaal niet saai te zijn, ga bijvoorbeeld op vakantie in Friesland!
Wat dacht je bijvoorbeeld van een rondje langs alle Elfstedentocht dorpjes. Alleen rijd je niet op de schaats door het prachtige Friese landschap, maar op de fiets. Een ideale manier om de eigenzinnige provincie te ontdekken die de Friezen zelf ‘it bêste lân fan d’ierde’ noemen. Je fietst langs weides vol koeien en meren vol bootjes. Kijk je wel uit voor Grutte Pier? Deze legendarische Friese boerenreus maakte menig niet-Fries een kopje kleiner als ze het Friese ‘wachtwoord’ niet konden uitspreken. Leer dit dus maar uit je hoofd: ‘Bûter, brea en griene tsiis, wa’t dat net sizze kin, is gjin oprjochte Fries.’

Gerelateerd