Populair deze maand

Heb jij wel eens te maken gehad met letsel schade? Neem dan contact met ons op
De fietsvlogger

Heb jij wel eens te maken gehad met letsel schade? Neem dan contact met ons op

Voor een nieuw programma zijn wij op zoek naar fietsers die wel eens te maken hebben gehad met letselschade. In deze nieuwe serie vertellen wij jullie, in samenwerking met een erkend letselschade bedrijf, hoe te handelen na een ongeval. Dus kunnen wij jou helpen? Neem dan contact op met ons via: redactie@24bicycle.tv
01:3345 dagen geleden
De Tourhistorie |  Deel 1 - De start van de Tour de France
Fietsen en kunst

De Tourhistorie | Deel 1 - De start van de Tour de France

24BicycleTV neemt je mee op reis door de historie van de Tour de France samen met Tour deskundige Fred van Slogteren. In deze eerste aflevering beginnen we bij de start, het ontstaan, van de Tour de France in 1903. Voor dit programma heeft 24BicycleTV host Martin Rus niemand minder dan onderzoeksjournalist en auteur van o.a. de boekenserie 'Als je de Tour niet hebt gereden' Fred van Slogteren. Fred neemt je verhalende wijs mee door de rijke historie van de Tour. De up's & down's, intriges en overwinningen, wat zich voor en achter de schermen afspeelde.
11:5015 dagen geleden
Het fietsweerbericht voor het weekend van 7 januari
Fietsweer en verkeer

Het fietsweerbericht voor het weekend van 7 januari

Het is weer tijd voor het eerste weerbericht van het nieuwe jaar. Anne vinden we vandaag bij de, in 1216 opgerichte, Abdij van Val Dieu. Een pracht locatie om een bezoek aan te brengen, maar of dat dit weekend een goed plan is met de fiets? ! (https://www.dropbox.com/s/k03x2gtsdsidcee/weerplaaatje%207%20januari.png?raw=1)
05:4622 dagen geleden
Het fietsweerbericht voor het weekend van 31 december
Fietsweer en verkeer

Het fietsweerbericht voor het weekend van 31 december

Alweer het laatste fietsweerbericht van 2022! En deze week presenteert Henk Kamphuis vanuit de Spaanse Poort in Zutphen het weerbericht voor het nieuwjaarsweekend. Wordt 1 januari een lekkere dag voor een nieuwjaarstocht? Je ziet het hier. Wij wensen iedereen een prachtig 2023 met mooi fietsweer veel geluk en gezondheid. ! (https://www.dropbox.com/s/ddrkvkjsuywdtry/weerplaatje%2031%20december.png?raw=1)
03:1329 dagen geleden
Fietsdichter Miel Vanstreels op de Maasvallei
Wielerpoëzie

Fietsdichter Miel Vanstreels op de Maasvallei

Boven op de Maasberg heb je een aardig doorkijkje op de Maasvallei. Elsloo ligt in hart van het 40 kilometer lange en grensoverschrijdende Rivierpark Maasvallei. Via een prachtig fietroutenetwerk kun je van Maastricht naar Maaseik aan de Belgische zijde van de Maas en langs de Nederlandse kant weer terug. De Maasvallei is een gebied met veel flora en fauna, grote grazers, kleine leuke plaatsjes, typische wandel- en fietscafés langs de route. Van hieruit kijk je uit op de Maasvallei. We zien Miel voornamelijk in Limburg fietsen, maar fietst Miel ook in andere delen van Nederland?
01:4422 dagen geleden
Fietsdichter Miel Vanstreels en de koers.
Wielerpoëzie

Fietsdichter Miel Vanstreels en de koers.

Deze week treffen we fietsdichter Miel Vanstreels bij het wielermonument aan de voet van de Maasberg. Enkele jaren geleden werd aan de voet van de Maasberg een wielermonument onthuld ter ere van de wielrenners uit de regio. Sjefke Janssen, Jan Nolten, de broers Schepers en Steevens zijn de meest bekende. Waarom is fietsdichter Miel Vanstreels nooit wielrenner geworden?
02:527 dagen geleden
Wielercafé's: Fietslokaal de Meet in Deventer
Wielercafés

Wielercafé's: Fietslokaal de Meet in Deventer

Olie, zweet en koffie Deze week bezochten wij wielercafé 'Fietslokaal de Meet' in Deventer. Hier spraken wij met Nick Melis, een van de oprichters van het wielercafé. Nick vertelde ons alles over Fietslokaal de Meet. Bij Fietslokaal De Meet vind je een werkplaats, café en winkel onder één dak. Fietslokaal de Meet biedt topkwaliteit onderhoud en reparatie van jouw racefiets, mountainbike of gravelbike. Met professionele bikefitting haal je nog meer plezier uit jouw fiets. Fietslokaal De Meet in Deventer is een gezellige ontmoetingsplek voor sportieve fietsers met een volle kalender van rides, events en workshops. Het wielercafé biedt in het café niet alleen een vers kopje koffie met gebak aan, maar je kan hier ook terecht voor een heerlijk stevig ontbijt of een lekkere lunch. De perfecte tussenstop dus voor iedere wieler die Deventer passeert! Wielercafé de meet is onderdeel van wielercafes.nl (https://www.wielercafes.nl) ! (https://www.dropbox.com/s/a0ina7db0g2m2hj/Wielercafes.nl-logo-tekst-website-PNG-transp-3-e1661014845250.png?raw=1) Voor de oorsprong van het idee van Fietslokaal De Meet gaan we naar 2020. Wielervrienden Nick Melis en Koen van Bremen merken dat er een plek in de regio Deventer ontbreekt (zie kaart hieronder) om voor en na het fietsen gezellig samen te komen. Samen besluiten ze tijdens een weekend in Limburg daarom om hun werk achter beeldschermen te laten voor wat het is en dit gat op te vullen. Het idee voor een eigen wielercafé was geboren! Hun oog viel op een zeer ruim pand in de Tweede Havenarm van het Havenkwartier in Deventer. Met 225 vierkante meter en een hoog plafond voelt ‘t wielercafé bijzonder ruimtelijk aan. Tel daar een heerlijke vloerverwarming bij op en je hebt een heerlijke locatie voor zowel fietsritten in de zomer als in de winter.
04:464 maanden geleden
Waar moet je op letten bij fietssloten?
Onderhoud

Waar moet je op letten bij fietssloten?

Een goed slot voor je fiets is belangrijk, je wilt immers niet terug komen bij je de fiets en tot de ontdekking komen dat hij er niet meer staat. Maar welk fietsslot is de beste keus? ANWB Benn laat ons in deze aflevering zien waar je een goedgekeurd fietsslot aan herkend, wat de voor- en nadelen van de verschillende type fietsslot zijn en welk slot de beste keus is voor jouw type fiets. Daarnaast geeft Benn ons nog een aantal handige tips voor wanneer je fietssleutel kwijt bent geraakt of fietsslot niet meer opengaat.
03:072 maanden geleden
De Tourhistorie |  Deel 3 - Na de eerste Wereldoorlog
Fietsen en kunst

De Tourhistorie | Deel 3 - Na de eerste Wereldoorlog

We zijn alweer beland in de derde etappe van de Tourhistorie. In deze aflevering neemt Tour de France expert Fred van Slogteren ons mee naar de periode net na de eerste Wereldoorlog. Hoe ging het na deze oorlog verder met de Tour de France? Laat je meeslepen in de geschiedenis van de Tour de France, met Tour expert Fred van Slogteren en host Martin Rus.
11:1530 uur geleden
De Tourhistorie |  Deel 2 - De eerste wereldoorlog
Fietsen en kunst

De Tourhistorie | Deel 2 - De eerste wereldoorlog

In deel twee van de Tourhistorie belanden we in de periode van de eerste wereld oorlog. Uiteraard een geweldige impact op heel Europa en dus ook de Tour de France. Niet alleen de eerste wereldoorlog, maar ook de geboorte van de gele trui vond in deze tijd plaats. Laat je meeslepen in de geschiedenis van de Tour de France, met Tour expert Fred van Slogteren en host Martin Rus.
10:597 dagen geleden
De middenmotor van de e-bike
Onderhoud

De middenmotor van de e-bike

De middenmotor van de e-bike: Een e-bike met middenmotor is eigenlijk geschikt voor iedereen. Wanneer je bijvoorbeeld een steile helling opfietst en zwaarder moet trappen, dan zal de ondersteuning ook toenemen. Zie het als een ‘fietsmaatje’ die je een duwtje in de rug geeft wanneer je het nodig hebt. Verder is de motor precies in het midden van het frame geplaatst. Hierdoor is het gewicht eerlijk verdeeld en is de motor netjes verwerkt in het design van het frame.
02:1132 dagen geleden
Test je kennis | Verkeersborden
Veiligheid

Test je kennis | Verkeersborden

De laatste jaren zijn er best veel regels veranderd. Zo zijn er behorlijk veel verkeersborden die een andere look hebben gekregen of zelfs helemaal niet meer bestaan. Met deze korte opfriscursus van VVN ben je in no-time weer helemaal bij!
07:2011 dagen geleden
is partner van