Nieuw

Het Fietsweerbericht voor het weekend van 28 januari
Fietsweer en verkeer

Het Fietsweerbericht voor het weekend van 28 januari

Deze week is Anne te vinden bij het prachtige Alden Biesen. Een pracht locatie met meer dan 800 jaar geschiedenis. De kerk en de Engelse en Franse tuinen van deze prachtige landcommanderij zijn gratis te bezoeken. Of het fietsweer dit weekend mee zit om de prachtlocatie te bezoeken zie je hier. ! (https://www.dropbox.com/s/36bcysl2bmv7sl1/weerplaatje%2028%20januari.png?raw=1)
03:5821 uur geleden
De Tourhistorie |  Deel 3 - Na de eerste Wereldoorlog
Fietsen en kunst

De Tourhistorie | Deel 3 - Na de eerste Wereldoorlog

We zijn alweer beland in de derde etappe van de Tourhistorie. In deze aflevering neemt Tour de France expert Fred van Slogteren ons mee naar de periode net na de eerste Wereldoorlog. Hoe ging het na deze oorlog verder met de Tour de France? Laat je meeslepen in de geschiedenis van de Tour de France, met Tour expert Fred van Slogteren en host Martin Rus.
11:1530 uur geleden
Gebruik jij jouw mobiel op de fiets?
Veiligheid

Gebruik jij jouw mobiel op de fiets?

Bijna iedereen vanaf 12 jaar heeft een smartphone. En deze smartphone gebruikers nemen ook deel aan het verkeer. Je mobiel gebruiken op de fiets is enorm gevaarlijk en zeker niet zonder risico. We deden onderzoek onder jongeren, gebruiken zij hun mobiel tijdens het fietsen? En wat doen ze dan eigenlijk?
04:054 dagen geleden
Fietsdichter Miel Vanstreels en de koers.
Wielerpoëzie

Fietsdichter Miel Vanstreels en de koers.

Deze week treffen we fietsdichter Miel Vanstreels bij het wielermonument aan de voet van de Maasberg. Enkele jaren geleden werd aan de voet van de Maasberg een wielermonument onthuld ter ere van de wielrenners uit de regio. Sjefke Janssen, Jan Nolten, de broers Schepers en Steevens zijn de meest bekende. Waarom is fietsdichter Miel Vanstreels nooit wielrenner geworden?
02:527 dagen geleden
De Tourhistorie |  Deel 2 - De eerste wereldoorlog
Fietsen en kunst

De Tourhistorie | Deel 2 - De eerste wereldoorlog

In deel twee van de Tourhistorie belanden we in de periode van de eerste wereld oorlog. Uiteraard een geweldige impact op heel Europa en dus ook de Tour de France. Niet alleen de eerste wereldoorlog, maar ook de geboorte van de gele trui vond in deze tijd plaats. Laat je meeslepen in de geschiedenis van de Tour de France, met Tour expert Fred van Slogteren en host Martin Rus.
10:597 dagen geleden
Fietsdichter Miel Vanstreels - Alles op de fiets
Wielerpoëzie

Fietsdichter Miel Vanstreels - Alles op de fiets

Alles op de fiets in Elsloo. In 2020 werd Esloo door de ANWB uitgeroepen tot een van de vijf mooiste dorpen van Nederland! Mooie oude straatjes leiden je langs pittorekse huizen langs de Maas en het Kasteel met zijn prachtig park. Daar treffen Anne en fietsdichter Miel elkaar. Wie veel fietst houdt van de natuur en maakt zich zorgen om het klimaat, toch?
02:097 dagen geleden
Het Fietsweerbericht voor het weekend van 21 januari
Fietsweer en verkeer

Het Fietsweerbericht voor het weekend van 21 januari

Het Fietsweerbericht voor het weekend van 21 januari. Vandaag vinden we Anne op het prachtige station van As(ch). Geopend 3 maart 1874 en gesloten in 29 mei 1983. Het stationsgebouw werd gerestaureerd en sinds 1996 is het een beschermd monument. In 1999 kocht de gemeente As het gebouw van de NMBS. De vzw Kolenspoor huurt sindsdien het gebouw en gebruikt het voor de uitbating van haar toeristische spoorlijn Waterschei-As-Eisden. ! (https://www.dropbox.com/s/j5g9sljtbty0jjz/weerplaatje20%20januari.png?raw=1)
03:367 dagen geleden
Test je kennis | Verkeersborden
Veiligheid

Test je kennis | Verkeersborden

De laatste jaren zijn er best veel regels veranderd. Zo zijn er behorlijk veel verkeersborden die een andere look hebben gekregen of zelfs helemaal niet meer bestaan. Met deze korte opfriscursus van VVN ben je in no-time weer helemaal bij!
07:2011 dagen geleden
De Tourhistorie |  Deel 1 - De start van de Tour de France
Fietsen en kunst

De Tourhistorie | Deel 1 - De start van de Tour de France

24BicycleTV neemt je mee op reis door de historie van de Tour de France samen met Tour deskundige Fred van Slogteren. In deze eerste aflevering beginnen we bij de start, het ontstaan, van de Tour de France in 1903. Voor dit programma heeft 24BicycleTV host Martin Rus niemand minder dan onderzoeksjournalist en auteur van o.a. de boekenserie 'Als je de Tour niet hebt gereden' Fred van Slogteren. Fred neemt je verhalende wijs mee door de rijke historie van de Tour. De up's & down's, intriges en overwinningen, wat zich voor en achter de schermen afspeelde.
11:5015 dagen geleden
Het Fietsweerbericht van het weekend van 14 januari
Fietsweer en verkeer

Het Fietsweerbericht van het weekend van 14 januari

Wellicht wel een van de meest bekende Château's in Nederland: Château Neercanne. Deze week is Anne op deze prachtlocatie te vinden. Het 17e eeuwse kasteel, dat gelegen is in de buurt van Maastricht, is een zogenaamd 'terrassenkasteel'. Een terrassenkasteel heeft verschillende lagen, omdat het op een helling gebouwd is. Het kasteel heeft een prachtige kasteeltuin en er zijn talloze fiets- en wandelroutes in de omgeving. Of het dit weekend een goed weekend is deze kant op te fietsen? Fietsroute: https://www.fietsnetwerk.nl/knooppunt/kasteel-neercanne-agimont-maastricht/ ! (https://www.dropbox.com/s/m531c14lhrbezdn/weerplaaatje.png?raw=1)
03:0715 dagen geleden
Fietsdichter Miel Vanstreels op de Maasvallei
Wielerpoëzie

Fietsdichter Miel Vanstreels op de Maasvallei

Boven op de Maasberg heb je een aardig doorkijkje op de Maasvallei. Elsloo ligt in hart van het 40 kilometer lange en grensoverschrijdende Rivierpark Maasvallei. Via een prachtig fietroutenetwerk kun je van Maastricht naar Maaseik aan de Belgische zijde van de Maas en langs de Nederlandse kant weer terug. De Maasvallei is een gebied met veel flora en fauna, grote grazers, kleine leuke plaatsjes, typische wandel- en fietscafés langs de route. Van hieruit kijk je uit op de Maasvallei. We zien Miel voornamelijk in Limburg fietsen, maar fietst Miel ook in andere delen van Nederland?
01:4422 dagen geleden
Het fietsweerbericht voor het weekend van 7 januari
Fietsweer en verkeer

Het fietsweerbericht voor het weekend van 7 januari

Het is weer tijd voor het eerste weerbericht van het nieuwe jaar. Anne vinden we vandaag bij de, in 1216 opgerichte, Abdij van Val Dieu. Een pracht locatie om een bezoek aan te brengen, maar of dat dit weekend een goed plan is met de fiets? ! (https://www.dropbox.com/s/k03x2gtsdsidcee/weerplaaatje%207%20januari.png?raw=1)
05:4622 dagen geleden
is partner van