Nieuw

Peter's wereldreis op twee wielen
Fietsen en kunst

Peter's wereldreis op twee wielen

We zijn alweer aanbeland bij de laatste aflevering van "Peter, de man met 200 fietsen." Dit is het moment waarop we allemaal hebben gewacht: Peter onthult zijn meest ongelooflijke avontuur ooit - zijn epische wereldreis op de fiets! Stap achterop de fiets van Peter en ga mee op deze adembenemende reis terwijl Peter, de avonturier op twee wielen, zijn verhaal deelt over het doorkruisen van continenten, het trotseren van extreme weersomstandigheden en het ontmoeten van mensen van over de hele wereld. Zijn reis is doordrenkt met opmerkelijke verhalen, inspirerende ontmoetingen en onverwachte wendingen. Peter neemt ons mee langs exotische landschappen, majestueuze bergketens en bruisende steden terwijl hij zijn hartverwarmende ontmoetingen met verschillende culturen deelt. Je zult versteld staan van de universele taal van de fiets, die Peter in staat stelde om vrienden te maken op de meest afgelegen plekken op aarde. Maar deze reis was niet zonder uitdagingen. Peter zal ons vertellen over de moeilijke momenten waar hij geconfronteerd werd met tegenslag, de kracht van doorzettingsvermogen en de ongeëvenaarde voldoening van het voltooien van een reis om de wereld op twee wielen. Of je nu een fervent fietser bent of gewoon geïnteresseerd bent in avontuurlijke verhalen, deze laatste aflevering belooft je te inspireren en te motiveren. Het is een viering van menselijke veerkracht, nieuwsgierigheid en de ontembare geest van avontuur.
14:207 dagen geleden
Peter, de man met 200 fietsen | Aflevering 4
Fietsen en kunst

Peter, de man met 200 fietsen | Aflevering 4

We zijn alweer beland in de laatste aflevering van deze serie. We gaan terug naar het tijdperk tussen 1980 en 1999. We kijken naar het laatste deel van de indrukwekkende collectie van Peter. Én, we krijgen de fiets te zien waar Peter zijn wereldreis op heeft gemaakt! En deze aflevering heeft wel een heel bijzonder gouden randje... Sluit je aan bij Aaf en het 24BicycleTV-team terwijl ze Peter ontmoeten en de verhalen ontdekken achter enkele van de oudste en meest zeldzame fietsen ooit gemaakt. Elk krakend stuur, elke versleten ketting en elk verroest frame vertelt een verhaal van een tijdperk dat de basis legde voor onze moderne tweewielige metgezellen. Maak je klaar om te worden ondergedompeld in de geschiedenis terwijl we door de tijd reizen met Peter en zijn unieke fietscollectie.
06:1513 dagen geleden
Peter, de man met 200 fietsen | Aflevering 3
Fietsen en kunst

Peter, de man met 200 fietsen | Aflevering 3

In deze gloednieuwe serie "Peter, de man met 200 fietsen," nemen we je mee op een reis door de geschiedenis van fietsen, en dat allemaal dankzij de passie van één man: Peter. Maak je klaar om versteld te staan van zijn buitengewone verzameling fietsen met elk een uniek en fascinerend verhaal. In deze derde aflevering van de serie gaan we terug naar het tijdperk tussen 1960 en 1980. Reis samen met Aaf van 24BicycleTV mee in Peter's indrukwekkende verzameling en ontdek onder andere de opkomst van fietsen in verschillende kleuren, en overweeg eens de introductie van een van de allereerste fietscomputers! Sluit je aan bij Aaf en het 24BicycleTV-team terwijl ze Peter ontmoeten en de verhalen ontdekken achter enkele van de oudste en meest zeldzame fietsen ooit gemaakt. Elk krakend stuur, elke versleten ketting en elk verroest frame vertelt een verhaal van een tijdperk dat de basis legde voor onze moderne tweewielige metgezellen. Maak je klaar om te worden ondergedompeld in de geschiedenis terwijl we door de tijd reizen met Peter en zijn unieke fietscollectie.
07:2424 dagen geleden
Peter, de man met 200 fietsen | Aflevering 2
Fietsen en kunst

Peter, de man met 200 fietsen | Aflevering 2

In deze gloednieuwe serie "Peter, de man met 200 fietsen," nemen we je mee op een reis door de geschiedenis van fietsen, en dat allemaal dankzij de passie van één man: Peter. Maak je klaar om versteld te staan van zijn buitengewone verzameling fietsen met elk een uniek en fascinerend verhaal. In deze tweede aflevering van de serie reizen we terug naar het tijdperk tussen 1941 en 1960. Stap samen met 24BicycleTV's Aaf aan boord van de tijdmachine die Peter's verzameling is en laat je meevoeren naar een tijd waarin fietsen niet alleen een vervoermiddel waren, maar ook een weerspiegeling van verandering na de oorlog en technologische vooruitgang. Maak kennis met Peter, die door de jaren heen een schat aan kennis heeft vergaard over de evolutie van fietsontwerpen en -stijlen. Van het klassieke ontwerp van het einde van de 19e eeuw tot de verbluffende technologische vooruitgang die plaatsvond tijdens en net na de Tweede Wereldoorlog, Peter's collectie omvat het volledige spectrum van fietsinnovatie. Sluit je aan bij Aaf en het 24BicycleTV-team terwijl ze Peter ontmoeten en de verhalen ontdekken achter enkele van de oudste en meest zeldzame fietsen ooit gemaakt. Elk krakend stuur, elke versleten ketting en elk verroest frame vertelt een verhaal van een tijdperk dat de basis legde voor onze moderne tweewielige metgezellen. Maak je klaar om te worden ondergedompeld in de geschiedenis terwijl we door de tijd reizen met Peter en zijn unieke fietscollectie.
05:5526 dagen geleden
Fietsen voor m'n eten - Westland
Goede fietsdoelen

Fietsen voor m'n eten - Westland

In deze video neemt Jacoline je mee op een inspirerende dag vol gezondheid en duurzaamheid in Westland. Deze keer staat alles in het teken van 'Fietsen voor m'n eten', en wie beter om ons hierbij te leiden dan Marja van der Ende, de drijvende kracht achter de populaire Facebook-groep 'Fietsen voor m'n eten Westland'. Jacoline stapt vol enthousiasme op de fiets en neemt je mee op een ontdekkingstocht langs de verborgen schatten van het Westland. Deze regio staat bekend om zijn rijke agrarische landschap en talloze lokale boerderijen en stalletjes. Het is de perfecte gelegenheid om te laten zien hoe je op een recreatieve manier kunt genieten van eerlijke, lokale en verse producten, rechtstreeks van de boerderij naar je bord. Tijdens deze bijzondere tocht fietsen Jacoline en de rest van de club van stalletje naar stalletje, waarbij ze je laten kennismaken met gepassioneerde boeren en producenten die met liefde en zorg hun producten verbouwen en presenteren. De kleurrijke variëteit aan groenten, fruit, vis en andere lekkernijen is een lust voor het oog en een ware traktatie voor de smaakpapillen. Na een rondje langs de beste plekjes voor lokale lekkernijen, sluiten Jacoline en de rest van de club hun fietsavontuur af bij Boerengoed. Hier gebruiken ze de producten die ze tijdens hun tocht hebben verzameld om een heerlijke maaltijd te bereiden. Het is een moment van samenkomen, proeven en genieten van de vruchten van hun inspanningen.
05:3330 dagen geleden
Peter, de man met 200 fietsen | Aflevering 1
Fietsen en kunst

Peter, de man met 200 fietsen | Aflevering 1

In deze gloednieuwe serie "Peter, de man met 200 fietsen," nemen we je mee op een reis door de geschiedenis van fietsen, en dat allemaal dankzij de passie van één man: Peter. Maak je klaar om versteld te staan van zijn buitengewone verzameling fietsen met elk een uniek en fascinerend verhaal. In deze allereerste aflevering van de serie duiken we diep in het verleden, waarbij we terugkijken naar het tijdperk tussen 1898 en 1940. Stap samen met 24BicycleTV's Aaf aan boord van de tijdmachine die Peter's verzameling is en laat je meevoeren naar een tijd waarin fietsen niet alleen een vervoermiddel waren, maar ook een weerspiegeling van culturele veranderingen en technologische vooruitgang. Maak kennis met Peter, die door de jaren heen een schat aan kennis heeft vergaard over de evolutie van fietsontwerpen en -stijlen. Van het klassieke ontwerp van het einde van de 19e eeuw tot de verbluffende technologische vooruitgang die plaatsvond vóór de Tweede Wereldoorlog, Peter's collectie omvat het volledige spectrum van fietsinnovatie. Sluit je aan bij Aaf en het 24BicycleTV-team terwijl ze Peter ontmoeten en de verhalen ontdekken achter enkele van de oudste en meest zeldzame fietsen ooit gemaakt. Elk krakend stuur, elke versleten ketting en elk verroest frame vertelt een verhaal van een tijdperk dat de basis legde voor onze moderne tweewielige metgezellen. Maak je klaar om te worden ondergedompeld in de geschiedenis terwijl we door de tijd reizen met Peter en zijn unieke fietscollectie.
15:3135 dagen geleden
Fietsroute de Locht - Regio Verbind
Fietsen in Nederland

Fietsroute de Locht - Regio Verbind

In deze rapportage, gepresenteerd door Anita de Blok, nemen we je mee naar de lancering van de vernieuwde nieuwe fietsroute 'de Locht' - Regio Verbind. Anita neemt ons mee op een ontdekkingsreis langs de meest fascinerende plekken die deze betoverende fietsroute te bieden heeft. Van pittoreske landschappen tot historische juweeltjes, je zult versteld staan van de rijkdom aan erfgoed dat deze route doorkruist. In deze rapportage is niet alleen de prachtige omgeving te zien, maar ook de sprankelende sfeer van het feestelijke evenement zelf. Anita's verslag legt de hoogtepunten vast, van de feestelijke aftrap tot de stralende glimlachen van deelnemers die zich verheugen op een onvergetelijke tijdreis op twee wielen.
03:2837 dagen geleden
Fietsen in Valencia | de Albufera aflevering 2
Fietsreizen

Fietsen in Valencia | de Albufera aflevering 2

In deel 2 van onze reis nemen we je mee op een betoverende ontdekkingstocht door het wonderlijke Albufera-gebied, dit keer vanaf een compleet nieuwe perspectief: de boot! Terwijl de zon langzaam ondergaat, worden we getrakteerd op een adembenemend schouwspel van kleuren en reflecties die de serene wateren van Albufera sieren. Stap aan boord en laat je meeslepen door de kalme schoonheid van het landschap. Terwijl we rustig over de glinsterende waterwegen glijden, ademen we de frisse lucht in en laten we ons betoveren door de omringende natuurlijke pracht. De kronkelende kanalen onthullen een rijkdom aan flora en fauna, en Jaume, onze deskundige gids, deelt zijn diepgaande kennis en verhalen over dit unieke ecosysteem. Terwijl de zon langzaam ondergaat aan de horizon, bereiken de kleuren een betoverende intensiteit die je met verwondering zal vervullen. We laten je genieten van het majestueuze schouwspel terwijl we ons laten leiden door de stroom van het water en de magie van het moment omarmen.
02:4640 dagen geleden
Fietsonderhoud met Aaf - Zo bepaal je de Juiste Luchtdruk voor Jouw Fietsbanden
Onderhoud

Fietsonderhoud met Aaf - Zo bepaal je de Juiste Luchtdruk voor Jouw Fietsbanden

In deze aflevering neemt Aaf je mee in de wereld van fietsbanden en de juiste luchtdruk. Want wist je dat de luchtdruk van je banden van invloed is op je rijcomfort, grip en prestaties? Aaf onthult het geheim achter het bepalen van de ideale luchtdruk voor verschillende soorten fietsen en banden. Of je nu een stadsfiets, mountainbike of racefiets hebt, zij laat je zien hoe je de perfecte balans vindt tussen een comfortabele rit en optimale prestaties. Met de juiste luchtdruk kun je niet alleen sneller en efficiënter fietsen, maar ook de levensduur van je banden verlengen.
03:2447 dagen geleden
Fietsen in Valencia | de Albufera aflevering 1
Fietsreizen

Fietsen in Valencia | de Albufera aflevering 1

In deze video nemen we je mee op een onvergetelijke reis naar het betoverende Albufera-gebied in het prachtige Valencia. Niet te verwarren met Albufeira in Portugal. Verken samen met ons het adembenemende Albufera, een natuurlijk paradijs doordrenkt van geschiedenis en culturele tradities. Te midden van uitgestrekte rijstvelden heeft de wereldberoemde Valenciaanse paellatraditie hier zijn wortels. Laat je betoveren door de unieke charme van dit natuurpark terwijl we je meenemen langs schilderachtige routes en je laten genieten van de rustige pracht van deze verborgen schat. Tijdens onze reis hebben we de kans gehad om te spreken met de lokale expert Jaume, wiens passie voor het gebied duidelijk naar voren komt. We ontmoetten Jaume in het pittoreske dorpje Saler, gelegen in het hart van Albufera. Hier runt hij al 10 jaar een een ecotoeristisch bedrijf. Jaume neemt ons mee in de diepte van deze prachtige omgeving. Zijn verhalen en kennis hebben ons betoverd en ons een dieper inzicht gegeven in de magie van Albufera. Als je binnenkort Valencia bezoekt, hebben we een geweldige tip voor jou: huur een fiets en maak een onvergetelijke tocht naar dit adembenemende gebied. Om de warmte voor te blijven en ten volle te genieten van je fietsavontuur, raden we je aan om vroeg te vertrekken. Of je nu een doorgewinterde fietser bent of gewoon op zoek bent naar een unieke manier om de omgeving te verkennen, dit is een ervaring die je niet wilt missen. Met dank aan: Anthony Gosseye - Drone beelden Ajuntament de València - voor haar informatie
06:5248 dagen geleden
Fietsavontuur langs de Loire: Aflevering 4 - De laatste etappe
De wereldfietser

Fietsavontuur langs de Loire: Aflevering 4 - De laatste etappe

In deze laatste aflevering van "Fietsavontuur langs de Loire" volgen we Henk en Tommie terwijl ze de laatste etappe van hun betoverende reis langs de Loire afleggen. Na vele dagen vol avontuur en ontdekkingen hebben ze hun laatste overnachting gepland in het charmante Paimbœuf. Van daaruit fietsen ze via 'de grote brug' naar Saint-Nazaire, waar ze de trein zullen nemen om terug te keren naar hun auto. Tijdens deze onvergetelijke reis hebben Henk en Tommie in totaal bijna 800 kilometer afgelegd, en elke kilometer was de moeite waard. De route leidde hen door een prachtig landschap met schilderachtige, oude en authentieke stadjes, waar de geschiedenis van de Loire-vallei voelbaar is. De smalle, kronkelende straatjes leidden hen langs prachtige kastelen en majestueuze kathedralen. Onderweg trotseren ze ook steile weggetjes, wat een uitdaging vormt in de warmte van wel 30 graden Celsius. Om ten volle te genieten van deze laatste dag, nemen ze het rustig aan en laten ze de schoonheid van de omgeving op zich inwerken. Terugkijkend op hun reis zijn Henk en Tommie vervuld van vreugde en voldoening. Ze hebben genoten van de gastvrijheid van de lokale bevolking in de kleine dorpjes, die hen hartelijk hebben ontvangen. De prachtige kastelen en kathedralen die ze hebben bewonderd, hebben een blijvende indruk op hen achtergelaten.
06:4852 dagen geleden
Fietsonderhoud met Aaf | De Fietshelm
Veiligheid

Fietsonderhoud met Aaf | De Fietshelm

In deze aflevering staat jouw veiligheid centraal. Aaf laat je stap voor stap zien hoe je eenvoudig kunt controleren of je fietshelm de juiste maat heeft voor zorgeloze en veilige ritten. Een goed passende fietshelm is van vitaal belang om te genieten van een veilige fietservaring. In deze video legt Aaf uit waarom de juiste pasvorm cruciaal is en hoe een goed passende helm bijdraagt aan je bescherming. Ze demonstreert grondig hoe je de juiste maat helm kunt bepalen en hoe je eventuele aanpassingen kunt maken voor een persoonlijke en veilige pasvorm. Met duidelijke visuele instructies en praktische tips leidt Aaf je door het proces om de maat van je fietshelm te controleren. Dankzij deze essentiële gids ben je verzekerd van de juiste helmfit, ongeacht je fietservaring. Of je nu een doorgewinterde fietser bent of net begint, het controleren van je fietshelm op de juiste maat is een must voor veilige en aangename ritten. Mis deze waardevolle aflevering van "Fietsonderhoud met Aaf" niet en zorg ervoor dat je altijd goed beschermd de weg op gaat!
01:3256 dagen geleden